0942450180

Rengashaku

Tietoja koosta
Leveys
Korkeus
Halkaisija
Rengashaku

Tietoja autovalikoimasta


Päivän tarjous

Goodride All Season Elite Z-401 205/55 R16 94V XL
80,59 €

Erittäin helppo tilata

Icons-a

Valitse koko

Icons-b

Valitse rengas

Icons-c

TilaaTalvirenkaat tekevät talvestasi turvallisen - älä anna talven yllättää

Edullinen tapa valmistautua talveen on osta*a talvirenkaat 123rengas.fi:n kautta. Saat nastarenkaat ja kitkarenkaat täyden palvelun rengastalostamme kätevästi ja nopeasti. Sähäkästi toimivan palvelumme käyttämisellä on toivottavasti oma osuutensa myös siihen, että yleinen, eri medioissa syksyisin toistuva otsikko "Talvi yllätti autoilijat", voidaan pikku hiljaa unohtaa.

Suomessa vallitsee joulukuun alun ja helmikuun lopun välisenä aikana talvirengaspakko, mutta keliolosuhteiden ollessa talviset talvirenkaita saa käyttää pidemmänkin aikaa. Esimerkiksi nastarenkaiden sallittu käyttöaika loppuuu pääsiäiseen, mutta koska esimerkiksi maamme pohjoisosissa lunta voi olla renkaan alla vielä toukokuussakin, poliisi katsoo joka vuosi erikseen tapauskohtaisesti, mikä on kevään kelitilanne.

Maantieltä pölyä nostattavien nastarenkaiden käyttö on siis kesäkelillä kiellettyä, mutta kitkarenkailla voidaan ajaa suvisissakin olosuhteissa. Kesärenkaat ovat nimensä mukaisesti kuitenkin oikea vaihtoehto helteen helliessä, koska kitkarenkaita ei ole tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön.

Naapurimaissamme vallitsevat omat ohjeensa talvirenkaiden käytössä, mikä kannattaa ottaa huomioon ulkomaille suuntautuvaa, talvista autoreissua suunniteltaessa. Esimerkiksi Ruotsissa voi nastarenkailla ajaa lokakuun alusta huhtikuun puoliväliin saakka (ja muutenkin kelien niin vaatiessa), mutta toisaalta jo Tanskassa nastarenkaiden käyttö on kokonaan kiellettyä.

Tämä kielto on voimassa myös useimmissa Tanskan eteläpuolella sijaitsevassa valtiossa, joten kitkarengas on laajemmin liikkuvalle autoilijalle hyvä ratkaisu. Kitkarenkaan hyviin puoliin kuuluvat myös niiden hiljaisuus ja nastarengasta paremmat ajo-olosuhteet lumisissa olosuhteissa. Jäisellä tiellä nastat pitävät paremmin, mutta toisaalta kitkarenkaat voidaan asentaa autoon syksyllä nastarenkaita aikaisemmin, jolloin talvikeliin valmistautuminen tapahtuu myös aikaisemmin.

Kitkarenkaat eivät ole kuitenkaan ympärivuotiset renkaat, koska kesäisellä tiellä, siis kovalla alustalla liikuttaessa, kitkarengas kuluu hyvin paljon nopeammin kuin kesärengas. Talvirenkaat on siis tarkoitettu talveen, ja kitkarengas on hyvä vaihtoehto talvirenkaaksi. Esimerkiksi Continental Viking Contact 5 - kitkarenkaat ovat olleet voitokkaat useissa eri talvirengastesteissä.

Älä anna talven yllättää, vaan yllätä talvi hankkimalla talvirenkaat ajoissa

Satsaaminen talvirenkaisiin, olivatpa ne nasta- tai kitkarenkaat, on panostamista turvallisuuteen, joten huomaathan tarkistaa itse tai tarkastuttaa muilla renkaittesi kunnon säännöllisesti. Ja turvallisuusasioihin sijoittaminen voi tapahtua myös edullisesti: 123rengas.fi on se paikka, josta saat autosi alle tilanteesi mukaiset talvitassut huokeasti, kätevästi ja ammattitaidolla.

123rengas.fi - tarjouksen Delticom AG 24.06.2024 07:36